Öregrund – Byggstart för nya brygganläggningen

Ny brygganläggning i Öregrunds Hamn

Den som besökt Öregrunds hamn i synnerhet under juli känner väl till att det är trångt och svårt att få plats i hamnen. Fr om säsong 2020 får vi emellertid högre kapacitet i hamnen. Nu är nämligen EU-upphandlingen av den nya brygganläggningen till Öregrunds hamn klar. Utbyggnaden delfinansieras med 2 Mkr via EU-projektet Smart Marina. Pontech Marina AB som har fått uppdraget kommer att påbörja utbyggnaden inom kort. Hamnen får ca 32 nya gästplatser med Y-bommar. Säkerheten i hamnen kommer också att höjas några snäpp. Parallellt med detta arbetas det med att miljöcertifiera gästhamnen inför säsong 2020.

Praktiskt arbete i hamnen kommer att ske 2019 fr om vecka 47  t o m vecka 49

Poker Runn 2019. Foto A Johnsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *